AZIMUTH POBEDIO NA TENDERU ZA REMONT VENTILA

Krajem decembra 2012. godine JKP BEOGRADSKE ELEKTRANE objavilo je Javni konkurs broj 224 OU/12 – Remont ravnih zapornih ventila. Na tom tenderu učestvovalo je nekoliko preduzeća iz Srbije.

deo-ispitne-opreme-visokog-pritiska-za--ventile-i-instalacije

Privredno društvo za projektovanje, proizvodnju i usluge AZIMUTH doo je učestvovalo na tom tenderu zajedno sa preduzećem JOMIL doo. Po zatvaranju tendera dostavljena nam je informacija da je naša ponuda bila najpovoljnija, a po isteku roka za ulaganje žalbi na tenderski postupak obavešteni smo da smo pobedili na tenderu, te je zaključen ugovor za remont 380 komada ravnih zapornih ventila.

Početkom aprila 2013. preuzeti su od Beogradskih elektrana zaporni ventili predviđeni za remont. Očekuje nas ozbiljan rad na realizaciji ovog posla, jer tehničko stanje preuzetih ventila zahteva vrlo veliki obim poslova, pre svega na otklanjanju korozije i zameni brojnih oštećenih delova.

Svi zaporni ventili će u po završetku remonta biti ispitani za zaptivenost i strukturnu čvrstoći prema zahtevima standarda SRPS EN 12266-1 u našoj sopstvenoj Laboratoriji, koja je osposobljena za ispitivanja čvrstoće (izlaganjem na pritisak do 150 bara).

Објављено у Vesti